Geschiedenis


In de late 70-er jaren werd in Rusland (het toenmalige USSR) het idee geboren om een universeel oraal detoxificatiemiddel te ontwikkelen ter behoud en bevordering van de algemene gezondheid. De toenmalige verkrijgbare producten voldeden niet aan voldoende effectiviteit en veiligheids normen. Daarom werd besloten een compleet nieuw molecuul te onwikkelen dat wel aan deze normen zou voldoen. Enterosgel werd geboren als innovatief detoxificatiemiddel wat toxines op een efficiente manier kan binden.
Gedurende de eerste jaren van de ontwikkeling was Enterosgel een "geheim" product. Dit was in eerste instantie gemaakt voor het gebruik door het Sovjet leger. De USSR wilde een middel dat de militair zou beschermen tegen chemische, biologische en nucleaire wapens. Na het instorten van de USSR verdween de geheimhoudingsstatus van Enterosgel en werd dit succesvolle middel beschikbaar voor iedereen.
Artsen en patienten waardeerden al snel het middel als een unieke, efficiente, eenvoudige en veilige vorm van darmontgiftigings therapie, toepasbaar bij een groot scala aan klachten, maar ook preventief ter bescherming en verbetering van een goede algemene gezondheid. Enterosgel werd het best verkopende product in Rusland. De informatie over Enterosgel kwam door de "open" grenzen naar Europa toe, alwaar er een enorme vraag naar dit soort producten was. In overeenstemming met de Europese regelgeving werd een fabriek opgezet in Tjechie. Enterosgel is wereldwijd gepatenteerd en veelvuldig klinisch onderzocht. Meer dan 395 klinische onderzoeken zijn er gedaan naar de werking van enterosorbenten!
Veel van deze publicaties zijn nog in het Russisch maar worden reeds vertaald en komen beschikbaar in het Engels.